Vad vill man åstadkomma med sin blogg?

Standard

Vad vill man egentligen åstadkomma med sin blogg. Varför börjar man att blogga överhuvudtaget. Det är frågor som jag har ställt mig själv sen jag upptäckte bloggens värld. Jag vet inte varför jag började första gången … bara att jag var nyfiken och registrerade mig på en blogg! Och var fast – i stort sett direkt, kan man nog säga!

Sen kom det väl lite eftersom det här intresset att blogga, ganska så fort måste jag säga. Det var hur kul som helst … ett sorts utbyte med andra, ett sätt att prata med folk som man inte ser, att utbyta berättelser och ta del av en sån enkel sak som vardagen hos andra! Det är faktiskt inte att förringa tycker jag. Tycker att denna tiden – har bloggat i över sex år nu på olika ställen – har gett mig mycket, dels kontakten med andra trevliga människor … nog finns det alltid ”rötägg” även här, folk som kan ge en elak kommentar (på Aftonbladets blogg har det varit så kallade bloggkrig p g a just elaka kommentarer och beskyllningar hit och dit!) – men dom allra flesta som man kommit i kontakt med – är ju hur trevliga som helst! Nästan så det känns att … dom där vill man ju träffa IRL!

På Bloggspace (där jag också bloggar) känns det som ett litet trevligt samhälle och med grannar som man lärt sig att uppskatta och tittar in hos flera gånger per dag!! Trevliga grannar är alltid bra att ha och inget man bara tackar nej till … så därför har jag blivit kvar här ganska så länge och kommer också att fortsätta ”bo” här för evigt skulle jag tro. Även om jag har många andra bloggar lite här och där, sporadiskt besökta av mig och uppdateringarna sker väl inte så där regelbundet på vissa bloggar, men jag vill ändå ha dom kvar! Lite nostalgi eller vad det är …

Men som sagt – frågan jag ställde i början av detta inlägget var ju – vad vill man egentligen med sin blogg!

Bara att få prata, berätta, visa, få ur sig något, att kunna använda bloggen som en kanal eller en ventil … det är nog av dom här orsakerna som man använder sin blogg till!

Men för mig är det ju också ett sätt att få skriva, vilket jag gillar nåt oerhört mycket. Att kunna få uttrycka mig med och av ord och meningar! Och eftersom jag älskar att läsa … så älskar jag ju också att skriva! Och samtidigt är det ju ganska så fashinerande det här med att blogga, man når ju ut till så många människor och snabbt! Jag tror också att många som är ensamma där hemma, också bloggar av den anledningen att dom får ett sällskap via bloggen! Dom behöver inte vara ensam så länge som dom sitter och bloggar, för alltid är det någon som svarar och kommenterar!

Men du då: varför startade du en blogg en gång i tiden? Vilken var just din orsak till att börja skriva genom bloggen. Vilket syfte hade du, vad var det du hade tänkt skriva om, hade du något bestämt ämne du tänkte skriva om … när du började din bloggarbana? Det hade inte jag … det bara kom lite eftersom … och gör så fortfarande … medans man sitter här vid bloggen, kommer ju idéerna sprutandes ur skallen!

Många har ju inredningsbloggar, matbloggar, handarbetsbloggar … och då är det liksom bara dom ämnena som dom skriver om och visar bilder från. Men i mina bloggar har det blivit ”stort som smått, allt möjligt, blandad kompott” hela tiden. Det finns inte bara ett ämne som intresserar mig och som jag vill skriva om eller läsa. Utan jag är ju liksom allätare … säkert som dom flesta är.

Nog surrat här nu av mig, ni vet ju redan vad min fråga var … så berätta gärna hur just din bloggarbana började och var och varför och när!

Själv började jag att blogga på MSN Space en gång, sedan var det på Aftonbladet den 19 juli 2006, för att följas under hösten av flera bloggar på Expressen, Blogdog, Blogger, Passagen, WordPress, Bloggspace, Webblogg, återigen på MSN Space och flera andra ställen …

Annonser

Ett svar »

 1. Jo, jag hade ett särskilt syfte med en blogg, men inget specifikt tema förutom ”fantasi, känslor och tankar” … Behovet av någon förändring i tillvaron var enormt. Att starta en blogg blev ett prövande i små steg. Jag hade nog aldrig gjort det om inte en gammal bekant hade delat med sig av sin blogg och stimulerat mitt eget intresse. Hon skrev om sitt liv på landet med gård och djur, och hon skrev så underhållande … En skön humor …

  Eftersom skriva alltid varit en del av mitt liv och en del av den jag är så lockades jag.
  De första bloggarna var jag inte nöjd med. Tror att den första var bloggspot, men just nu minns jag inte riktigt. Sedan hade jag bloggproffs ett tag, vilket är baserat på wordpress. Men jag tyckte att de hade sina begränsningar och problem.
  När jag öppnade ett konto på bloggspace lossnade allt. Där fick jag kontakt med massor av trevliga bloggare, vilket är det bästa med bloggspace. Annars finns det inte så mycket som är bra där.

  Jag har aldrig velat ha mer än en blogg åt gången, för jag känner mig tillräckligt splittrad ändå … hehe. Nu har jag två, bloggspace och wordpress. Bloggspace har jag kvar för att det är där som många bloggvänner är, men det är wordpress som är den aktiva bloggen. Bloggspace går jag bara in och checkar av ibland, men jag skriver inga inlägg där …

  Nu skulle det vara svårt att vara utan bloggen. Det blir ett sätt att leva och förhålla sig …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s